Fan ús waarm nêst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onze honden
 
 
Algemeen
 
 
De labrador retriever is een populaire hond. Dit ras staat bekend als enthousiast, gehoorzaam en geschikt voor het gezin. Bedenk wel dat een labrador niet gehoorzaam geboren wordt en dat deze hond in zijn jonge jaren behoorlijk onstuimig en eigenwijs kan zijn. De labrador retriever komt goed tot zijn recht bij rustige sportieve eigenaren.
 
 
 
Labrador retriever
 
 
De labrador komt van oorsprong uit Newfoundland, Canada. Daar werd dit ras veel gebruikt voor de jacht en waren ze erggeliefd bij de Engelse adel. De karaktereigenschappen van de labrador retriever zorgen ervoor dat het een echte allemans vriend en een gewaardeerde jachthond is. Mede door deze eigenschappen zijn de honden zeer geschikt als blindengeleidehondofals drugshond. De gemiddelde levensduur van een labrador retriever is elf tot twaalf jaar.
 
 
 
Karakter
 
 
De labrador is een vriendelijke en opgewekte hond. Labradors zijn graag bij mensen en zijn meestal niet eenkennig. De labrador retriever is makkelijk te trainen door zijn goede karakter. Wanneer ze juist worden opgevoed zal de hond goed gehoorzamen. In de jonge jaren is de hond bijzonder actief en heeft veel beweging nodig. Wanneer hij dat niet krijgt kan dit tot gedragsproblemen leiden. Sommige labradors kunnen niet lang alleen gelaten worden.
 
Labradors gaan doorgaans goed met kinderen om. Dat neemt niet weg dat ook een labrador nooit met kinderen alleen gelaten mag worden. Bovendien kan een jonge labrador te onstuimig zijn voor kleine kinderen en erg druk worden als de kinderen dat ook zijn.
 
 
 
Verzorging
 
 
Labradors hebben aanleg om dik te worden, ze eten dan ook graag. Houdt het gewicht van uw labrador goed in de gaten. Voedt met het uw ogen. Een te dikke labrador krijgt snel last van zijn gewrichten. Daarom is het belangrijk om uw labrador slank te houden. De vacht van een labrador hoeft weinig geborsteld te worden. Eens per week borstelen en af en toe met een zachte borstel of een vochtige doek het zand of stof wegwrijven is voldoende. In de ruiperiode kunt u met een rubber borstel helpen het oude haar te verwijderen. Labradors houden van zwemmen. Als ze gezwommen hebben en de hond begint te ruiken kunt u het beste de hond met schoon water afspoelen. Indien nodig kunt u ze wassen. Doe dit niet te vaak en gebruik hierbij alleen speciale hondenshampoo.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu